MultiVlaai Organisatie

Het begon allemaal bij Bakkerij Enpé in het Limburgse dorpje Sevenum. Behalve heerlijk brood en banket werden hier ook de smakelijkste Limburgse vlaaien gebakken. Een typisch regionale traktatie, tot in de jaren tachtig werd vlaai hoofdzakelijk in deze zuidelijke provincie gegeten. Tot in september 1986 de eerste vestiging van MultiVlaai in Amsterdam haar deuren opende, hier kon men terecht voor fruitvlaaien, slagroomvlaaien, ruitjesvlaaien, kruimeltjesvlaaien en, naar later bleek een grote favoriet, de rijstevlaai met slagroom.

 

Dagelijks vers uit Limburg! Het concept bleek een gouden greep. De Limburgse vlaai werd vervolgens ontdekt door de rest van Nederland. De Bakkerij Enpé zag het succes van MultiVlaai al snel en bracht de winkels onder in een franchise organisatie, waarmee de continuïteit en verdere groei van MultiVlaai werd gegarandeerd. De vlaaiproductie steeg even snel als het aantal vestigingen van MultiVlaai. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen en de groei te kunnen bijhouden ontstond de bakkersorganisatie Bakkersland. Naast vlaai werden ook (slagroom)taarten en klein gebak bij MultiVlaai geïntroduceerd door ‘Bakkersland Sevenum’.

 

In 2012 werd MultiVlaai overgenomen van Bakkersland. Het concept werd aangepast zonder de basis van het succes geweld aan te doen. Er werden nieuwe producten toegevoegd aan het assortiment, de webshop sterk verbeterd, extra focus gelegd op de eigen bezorgservice van MultiVlaai en de zakelijke markt werd veel actiever benaderd.

 

In het snel veranderend Retail-landschap is verdere ontwikkeling en vernieuwing van het concept en assortiment noodzakelijk om MultiVlaai haar leidende positie in de (online) gebaksmarkt te laten behouden. Om dat beter te kunnen bewerkstelligen is MultiVlaai in september 2022 onderdeel geworden van het merkenhuis Cavesco. Eerder waren de formules Doppio Espresso, Chocolate Company en Barista Café al in Cavesco samengebracht. Hierdoor ontstaat een solide basis voor specialisme op koffie-, lunch- en gebak/patisseriegebied. Binnen Cavesco, waarin al veel kennis en kunde over franchise aanwezig is, zal MultiVlaai als zelfstandig opererende formule haar verdere ontwikkeling en professionalisering voortzetten.