• Ruime keuze uit heerlijke vlaaien
  • Wij bezorgen graag bij u thuis of op het werk
  • Landelijk trakteren mogelijk

Over MultiVlaai

Hoe het begon

Het begon allemaal bij Bakkerij Enpé, in het vriendelijke Limburgse dorpje Sevenum. Behalve heerlijk brood en banket werden hier ook de smakelijkste Limburgse vlaaien gebakken. Een typisch regionale traktatie: tot in de jaren tachtig werd vlaai hoofdzakelijk in deze zuidelijke provincie gegeten. Tot in september 1986 de eerste vestiging van Multi-Vlaai in Amsterdam haar deuren opende. Men kon hier terecht voor fruitvlaaien, slagroomvlaaien, ruitjesvlaaien, kruimeltjesvlaaien en, naar later bleek een grote favoriet, de rijstevlaai met slagroom. Dagelijks vers uit Limburg, want ook toen al werden de vlaaien ’s nachts gebakken in Limburg en vervolgens vervoerd naar Amsterdam. De vlaaien werden in z’n geheel verkocht, maar ook in helften en zelfs in punten. Het concept bleek een gouden greep. De vlaai werd vervolgens ontdekt door de rest van Nederland, want na Amsterdam volgden ook in andere plaatsen winkels van Multi-Vlaai. De ondernemende Bakkerij Enpé onderkende het succes van Multi-Vlaai al snel en bracht de winkels onder in een franchiseorganisatie, waarmee de continuïteit en verdere groei van MultiVlaai werd gegarandeerd.

Van Bakkerij Enpé naar Bakkersland

Bakkerij Enpé, die naast vlaaien ook op hoog niveau brood en banket produceerde, groeide al snel uit haar voegen. Veel grote en gerenommeerde vestigingen betrokken het brood van Bakkerij Enpé en de vlaaiproductie steeg even snel als het aantal vestigingen van MultiVlaai. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen, ging Bakkerij Enpé enige jaren geleden op in de grote en dynamische bakkersorganisatie Bakkersland. De naam van Bakkerij Enpé werd veranderd in ‘Bakkersland Sevenum’. Samen met deze historische bakkerij behoort nog een groot aantal andere bakkerijen tot Bakkersland. Vrijwel allemaal familiebedrijven met een lange historie en altijd betrokken en vakkundig personeel. Waar ‘kwaliteit en vers’ zonder uitzondering tot de kernwoorden behoren. Iets wat bij Bakkersland nooit is veranderd. En dat is te proeven in elke vlaai, in elke winkel van MultiVlaai!

Van Bakkersland naar Hermans Investments

Eind 2012 neemt Hermans Investments het bedrijf over van Bakkersland. Het in Hoorn gevestigde familie bedrijf is onder leiding van ondernemer/eigenaar Kees Hermans sinds 1972 actief op gebied van retail, entertainment, marketing en logistiek. Samen met zakenpartner Maarten Steinkamp verschuift Hermans de focus van MultiVlaai nadrukkelijk van producent naar consument en stelt de ondernemers binnen de franchise formule centraal. De eerste wapenfeiten zijn de aangekondigde introducties van MultiLunch en MultiJuice.

Een MultiVlaai bij u in de buurt?

MultiVlaai Mailing


ideal contant betalen postnl

Onze mediapartners

Radio 538 RTL4 Sky Radio SBS 6 Sanoma